Ako nám vyradené učebnice urobili radosť

27.10.2011 10:45

Stále a každodenne sa presviedčame o tom, ako je dôležité spolupracovať! Je úžasné, ak vieme nájsť každý svoje miesto v neziskovej organizácii a robiť to, čo nás na jednej strane baví a na druhej strane je pre prospech nielen organizácie, ale aj iných! Dokážeme tak nachádzať efektívne a vzájomne výhodné riešenia. No a toto nás naozaj posúva ďalej, prispieva k ďalšej tvorbe pridanej hodnoty, o ktorú nám ide. Rovnako úspešne môžu spolupracovať aj organizácie medzi sebou.

No a čo majú s tým spoločné vyradené učebnice? Stačí jedna dobrá myšlienka, k tomu jedna správna otázka správnym ľuďom.

Mali sme taký nápad... Oslovili sme našu Základnú školu Andreja Bagara, či by sa u nich nenašli nejaké zachovalé, vyradené učebnice pre I. stupeň, ktoré na škole už nezužitkujú, no naše malé deti potešia! Vďaka výbornej spolupráci zo ZŠ nám vyšli v ústrety a my si už vďaka tomu "čítame" čítanky, "počítame" v matematike, neobídeme ani učebnicu prírodopisu :-) Aj učebnice angličtiny vieme krásne zúžitkovať pri jednoduchých vzdelávacích aktivitách, ktoré u nás realizujeme. No a pre rodičov je to niekedy taká nostalgická spomienka na staré dobré časy na základnej škole. Radi si u nás tieto knihy aspoň prelistujú!

Ešte raz, veľká vďaka vedeniu ZŠ A. Bagara za ich priateľský prístup k našej organizácii, aj pani učiteľke Monike Gallovej, ktorá nám sprostredkovala prístup ku knihám a v mene ZŠ nám ich darovala :-)