Je úžasné sledovať zanietené dieťa tvoriť...

10.03.2010 13:21

Dnes sme s opätovným úspechom a potešujúcou účasťou absolvovali ďalšie Tvorivé dielničky pod vedením našej mamičky - výtvarníčky Katky Tobolkovej, ktorá si pre nás a naše tvorivé deťúrence tentokrát vymyslela hru s farbami a štetcami.

Našich malých šibalov sme však pre istotu presunuli na dlažbový podklad, pre prípad, že by sa niekto z nich rozhodol, experimentovať s farebnou vodou. V totmto veku ajú pocit, že voda nepatrí do nádoby, ale všade okolo (samozrejme deti sa nenechali zahambiť ani v tomto smere).

Na papieroch s vopred pripravenými voskovými obrázkami si deti podľa výberu farby mohli pomocou štetcov a šikovných ťahov nájsť macíka, kvietok, či žeriav, ktoré pod rúčkami našich šikovníkov žiarili dúhovo.

Naše aktívne deti však potrebujú rýchle prechody medzi činnosťami, a tak použili nielen papiere vopred pripravené, pustili sa aj do individuálnej tvorby a po skončení rýchlo zmenili aj priestory, koberček je predsa mäkší, lepšie sa naň padá a maminy predsa potrebujú upratať tú krásu, čo po nich ostala...

Mamičky zatiaľ prediskutovali hlavné body k pripravovanému podujatiu a všetci sa tešíme, keď sa opäť stretneme v takej hojnej zostave.

 

Autor: mamička Miška